Brussel: mogelijk laatste kans op afwenden coronapiek als in voorjaar

buitenland
0
24 sep 12:28
De landen van de Europese Unie moeten de coronamaatregelen "onmiddellijk" opvoeren nu een nieuwe golf besmettingen over het continent spoelt.

"Het is misschien onze laatste kans om de toestand van afgelopen voorjaar af te wenden", waarschuwt verantwoordelijk EU-commissaris Stella Kyriakides. In sommige EU-lidstaten is het al erger dan tijdens de piek van afgelopen lente, constateert Kyriakides.

Dat stemt de EU-commissaris van Volksgezondheid "bezorgd". "De genomen maatregelen werken niet goed genoeg, of worden niet gehandhaafd of opgevolgd zoals zou moeten." Landen zouden ook valse informatie over het virus moeten bestrijden, vindt Kyriakides.

Het ECDC, het Europese RIVM, raadt de EU-landen geen nieuwe maatregelen aan. Het komt er op aan de bekende maatregelen beter in acht te nemen en zo nodig te handhaven, stelt directeur Andrea Ammon.

Er worden meer besmettingen geconstateerd omdat er meer wordt getest, maar sinds augustus is een test ook steeds vaker positief, brengt Ammon in herinnering. Dat is "alarmerend".

© ANP 2020
brussel
europese unie
coronavirus
coronagolf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi