Gewonden door steekpartij bij voormalig kantoor Charlie Hebdo, arrestaties verricht

buitenland
0
25 sep '20
De Franse politie heeft twee arrestaties verricht na een aanval met een mes bij het voormalige kantoor van satirisch blad Charlie Hebdo.

Aanklagers van de speciale antiterrorismeafdeling hebben een onderzoek ingesteld. Een van de verdachten is opgepakt in de omgeving van de Place de la Bastille, een belangrijk plein in de Franse hoofdstad.

Het is nog onduidelijk waar de tweede verdachte is gearresteerd. De autoriteiten spreken over vier slachtoffers, waarvan er twee in kritieke toestand verkeren.

"Ik was in mijn kantoor en hoorde geschreeuw op straat", zei een getuige tegen de Franse radio. "Ik keek uit het raam en zag een vrouw liggen. Die had een klap in het gezicht gekregen met wat mogelijk een machete was." Het is nog onduidelijk wat het motief was voor de aanval. De politie had inwoners van het 11e arrondissement van Parijs opgeroepen tijdelijk binnen te blijven.

Verdacht pakketje
Een bron binnen de politie meldde dat na de aanval een verdacht pakketje was gevonden, maar dat zou onschadelijk zijn geweest. Twee bronnen bevestigen dat ook een mes is gevonden. Een van de bronnen spreekt over een machete, de ander over een slagersmes.

Bij het tijdschrift Charlie Hebdo vielen in 2015 twaalf doden toen extremisten de redactie aanvielen. De twee daders, broers Chérif en Saïd Kouachi, kwamen later zelf om het leven. In Frankrijk worden momenteel vermeende handlangers berecht van het duo en een andere extremist.

Het Franse blad publiceerde vanwege het begin van dat proces opnieuw cartoons van de profeet Mohammed (saws). Terwijl de editie in Frankrijk uitverkocht was, lokte de publicatie veroordeling uit van verschillende moslimlanden. Militanten van al-Qaeda dreigden naar verluidt met een herhaling van het bloedbad van 2015. Het huidige adres van de redactie van Charlie Hebdo wordt uit voorzorg geheim gehouden.

Meer dan honderd Franse nieuwsmedia riepen woensdag mensen op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo te steunen nadat het personeel met de dood is bedreigd.

© ANP/Marokko.nl 2020
frankrijk
place de la bastille
parijs
charlie hebdo
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi