Groeiende onrust in Marseille om sluiting horecazaken

buitenland
0
25 sep 12:29
Honderden mensen hebben bij een rechtbank in Marseille gedemonstreerd tegen het besluit horecazaken vanaf zaterdag zeker twee weken te sluiten.

Die maatregel is bedoeld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar pakt volgens critici rampzalig uit voor de plaatselijke economie. Bij de rechtbank verzamelden zich uitbaters van restaurants en medewerkers uit de horeca.

Een van de demonstranten zei dat de wanhoop heeft toegeslagen. "Een complete sector wordt in crisis gestort: leveranciers, organisatoren van evenementen, discotheken", zei hij. "Verwachten ze dat we in stilte gaan sterven?"

Het coronavirus grijpt in Frankrijk weer snel om zich heen. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat ruim 16.000 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld: het hoogste aantal tot dusver.

De Franse regering heeft ondernemingen die worden getroffen door de maatregelen financiële steun in het vooruitzicht gesteld.

Minister van Volksgezondheid Olivier Véran wordt vrijdagmiddag verwacht in Marseille. Betogers hebben al laten weten dan ook actie te zullen voeren.

© ANP 2020
marseille
frankrijk
horeca
onrust
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi