Regionale coronamaatregelen vanaf zondag in nog acht regio's

algemeen
0
25 sep 17:07
Dat heeft minister-president Mark Rutte vrijdag gezegd tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad.

De regionale coronamaatregelen die vorige week van kracht werden in met name de Randstad, gelden vanaf zondagavond 18. 00 uur voor nog acht veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen te hoog is opgelopen.

De nieuwe regio's zijn Groningen, Zaanstreek-Waterland, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Holland Zuid en Flevoland. Kroegen mogen vanaf middernacht niemand meer binnen laten en ze sluiten om 01.00 uur.

De groepsgrootte van veel bijeenkomsten wordt beperkt tot vijftig. De veiligheidsregio's komen zelf ook nog met afzonderlijke maatregelen, zei Rutte.

De genoemde maatregelen werden afgelopen zondag al ingevoerd in Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden. Het is volgens Rutte nog te vroeg om te zeggen welk effect dat heeft gesorteerd.

Afgelopen week werd al duidelijk dat op veel plekken in het land het aantal besmettingen snel stijgt. Er zijn nu elf veiligheidsregio's over waar nog geen extra coronamaatregelen van kracht zijn.

Op het coronadashboard is te zien dat vrijdag in acht van die gebieden het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners boven de grens van 7 lag, waarbij alarmbellen gaan rinkelen.

© ANP 2020
randstad
mark rutte
coronamaatregelen
horeca
coronagolf
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi