Bank Al-Maghrib voorzichtig optimistisch over geldoverboeking naar Marokko

marokko
0
25 sep '20
Ondanks de coronacrisis zal het aantal geldoverboekingen van Marokkaanse diaspora dit jaar "slechts" een lichte daling zien

Dat meldt Bank Al-Maghrib (BAM) dinsdag in een verklaring na afloop van de kwartaalvergadering die in het teken stond van de coronacrisis. Volgens BAM zal het aantal buitenlandse geldoverboekingen dit jaar dalen met 5% en vanaf volgend jaar met circa 2,4% toenemen.

Naar verwachting zal dit jaar zo'n 7,2 miljard DH (€670 miljoen) worden overgemaakt door Marokkaanse diaspora (MRE), waaronder 0,8 miljard DH (€74 miljoen) vanuit de Golfstaten.

Volgens BAM zal de impact van de pandemie voornamelijk van invloed zijn op de Marokkaanse export. Verwacht wordt dat de export in 2020 met 16,6% zal dalen, om in 2021 weer toe te nemen 22,4%, mede dankzij de Marokkaanse auto-industrie.

BAM meldde eerder deze week al dat de economische gevolgen van de coronacrisis groter zullen zijn dan verwacht. De Marokkaanse economie zal dit jaar naar verwachting een krimp meemaken van 6,3%.

De in juni aangekondigde prognose is naar beneden bijgesteld door het uitgebleven herstel van de economische activiteit als gevolg van de implementatie van preventiemaatregelen tegen het coronavirus.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
bank al-maghib
economie
diaspora
mre
geldoverboekingen
coronacrisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi