VN: Israël vernietigde dit jaar meer dan 500 Palestijnse woningen

buitenland
1
28 sep '20
Volgens het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) heeft Israël dit jaar meer dan 500 gebouwen verwoest op de bezette Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook

In een verklaring zei het VN-kantoor dat op de Westelijke Jordaanoever 506 gebouwen werden verwoest door Israëlische troepen onder het voorwendsel dat er geen bouwvergunning zou zijn. In Oost-Jeruzalem werden nog eens 134 bouwwerken vernield.

Volgens OCHA hebben Israëlische troepen de afgelopen twee weken 22 gebouwen gesloopt. Door de sloop zijn 50 Palestijnen dakloos geraakt.

Van de 12 vernielingen in Oost-Jeruzalen in de afgelopen twee weken zijn er acht uitgevoerd door de bewoners zelf, om geldboetes van de Israëlische autoriteiten te voorkomen.

Israël bezette de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, tijdens de oorlog in 1967. Israël rechtvaardigt de sloop van Palestijnse woningen door het ontbreken van bouwvergunningen, ondanks het feit dat Israël dergelijke vergunningen niet aan Palestijnen verstrekt.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
israel
verenigde naties
ocha
woningen
sloop
westelijke jordaanoever
gazastrook
jeruzalem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi