Marokko: Minister belooft harder optreden tegen kindermisbruik

marokko
5
28 sep '20
De Marokkaanse Minister van Mensenrechten Mustapha Ramid heeft plannen aangekondigd om de toename van misdaden tegen kinderen in Marokko te bespreken.

Ramid zei op Facebook dat zijn ministerie meerdere overleggen voert met andere ministeries, instellingen en gespecialiseerde instanties om het kindermisbruik in Marokko te bestrijden. De verklaring komt te midden van een opmerkelijke toename van gemelde gevallen van pedofilie en andere misdaden tegen kinderen in Marokko. 

De verklaring van de minister komt na het overlijden van Naima, een 5-jarig meisje dat dood werd aangetroffen in haar woonplaats Zagora, in het zuidoosten van Marokko. Het meisje werd 17 augustus als vermist opgegeven door haar vader.

Een herder vond het stoffelijk overschot van Naima en alarmeerde de autoriteiten. De vader van Naima identificeerde zijn dochter aan de hand van haar kleren. De officier van justitie in Ouarzazate kondigde een grootschalig onderzoek naar de oorzaak van Naima's dood.

Veel burgers brachten Naima's verdwijning en dood in verband met de ontvoering, verkrachting en moord op Adnane Bouchouf. Agenten vonden 11 september het levenloze lichaam van de 11-jarige Adnane op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis. De jongen werd ontvoerd door een 24-jarige man, die Adnane verkrachtte en hem in koelen bloede vermoordde.

De toename van het aantal nieuwsberichten rondom pedofilie en kindermisbruik in Marokko heeft de publieke opinie verdeeld en bracht verschillende activisten ertoe de autoriteiten op te roepen om de doodstraf vaker uit te voeren als straf voor misdaden tegen minderjarigen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mustapha ramid
pedofilie
kindermisbruik
politie
justitie
verkrachting
aanranding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi