Marokko bezig met versoepelen inreisvoorwaarden

marokko
2
30 sep 9:25
De Marokkaanse autoriteiten zijn bezig met het versoepelen van de voorwaarden om het land in te mogen komen.

Naast het afschaffen van de serologische test wordt ook de maximale geldigheidsduur van de PCR-test verruimd naar 72 uur. Momenteel mag een test niet ouder zijn dan 48 uur.

Het versoepelen van de reisvoorwaarden is een reactie op de nationale en internationale kritiek op de relatief strenge inreisvoorwaarden van de regering. Touroperators in onder meer Marrakech en Agadir hebben de afgelopen weken aangedrongen op een versoepeling van de maatregelen.

Veel professionals uit de reisbranche hekelen bijvoorbeeld het symbolische karakter van de verplichte serologische test. Deze test toont slechts aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten.

Ondanks de heropleving van het coronavirus in Marokko zijn buitenlandse reizigers sinds begin september weer welkom in het land. Vier luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar onder meer luchthaven Marrakech Menara hervat: Royal Air Maroc (RAM), Air France alsook prijsvechters Air Arabia en Transavia.

Die versoepelingen blijken echter niet voldoende om de toeristenstroom op gang te brengen. Met uitzondering van een aantal hotels zijn de meesten nog steeds gesloten en liggen toeristische trekpleisters er verlaten bij.

De verliezen van de toeristische sector in Marokko gedurende de eerste 7 maanden van het jaar worden geschat op 18,3 miljard DH (€1,7 miljard). Een afname van 44,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, meldt het Franstalige blad l'Economist.

Het aantal toeristen en hotelovernachtingen daalden in de eerste zes maanden van het jaar met respectievelijk 63,5% en 59,1%. Het commerciële luchtverkeer nam af met 78%. De maand juli registreerde een omzetdaling van 90,1% als gevolg van de sluiting van de landsgrenzen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
reisvoorwaarden
coronatest
pcr
coronamaatregelen
coronavirus
toerisme
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi