Amerikaans verkiezingsdebat minder in trek dan in 2016 (video)

buitenland
0
30 sep '20
Dat blijkt uit de eerste voorlopige kijkcijfers, gemeld door The Hollywood Reporter.

Het eerste verkiezingsdebat tussen president Donald Trump en uitdager Joe Biden, waarin de twee rivalen elkaar de huid volscholden, heeft minder kijkers getrokken dan het eerste duel vier jaar geleden tussen presidentskandidaten Trump en Hillary Clinton.

"Inshallah"

Naar schatting 28,8 miljoen mensen stemden af ​​op de grote vier zenders ABC, CBS, NBC en Fox, minder dan het recordaantal van 45,3 miljoen kijkers in 2016. Nog niet alle kijkcijfers zijn binnen.

Uiteindelijk keken vier jaar geleden zeker 84,4 miljoen mensen naar het debat, het grootste publiek in de 60-jarige geschiedenis van dergelijke tweegevechten op de Amerikaanse televisie. The Hollywood Reporter verwacht nu een cijfer ver onder dat record.

Hoogtepunten debat

Maatregelen
De organisatie achter de tweegevechten zint op maatregelen om toekomstige debatten niet meer zo te laten ontsporen. De commissie wil de aanpassingen om de discussies ordelijker te laten verlopen, binnenkort bekendmaken.

De dag na het eerste debat van 2020 noemde de Democraat Biden het optreden van Trump een nationale schande. Volgens hem zijn de alledaagse zorgen van Amerikanen voor de president een ver-van-mijn-bedshow. Biden vindt het ook schandalig dat Trump weigerde witte racisten te veroordelen.

Trump op zijn beurt ging op Twitter gewoon door met zijn aanvallen op zijn tegenstander. Hij verweet hem onder meer geen orde op zaken te kunnen stellen. "Niemand wil Sleepy Joe als leider", aldus de president over de in zijn ogen 'slaperige' Biden.

© ANP 2020
verenigde staten
presidentsverkiezingen
donald trump
joe biden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi