Weer ruim 3200 nieuwe coronabesmettingen

algemeen
0
1 okt 14:31
Het aantal coronabesmettingen is tussen woensdagochtend en donderdagochtend met 3252 gestegen.

Dat is iets minder dan woensdag, toen het aantal bevestigde coronagevallen met 3294 toenam in de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 20.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg donderdag met dertien, evenveel als op dinsdag en woensdag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven.

Rotterdam-Rijnmond telde de meeste nieuwe gevallen. Het aantal besmettingen daar steeg met 449. Daaronder zijn 277 positieve tests in Rotterdam zelf. Daarmee gaat de Maasstad als tweede stad in Nederland door de grens van 10.000 gevallen. De teller staat nu op 10.105.

In Amsterdam-Amstelland werden afgelopen etmaal 408 positieve tests geregistreerd, waaronder 344 in Amsterdam. Sinds het begin van de uitbraak zijn 13.365 inwoners van de hoofdstad positief getest. Het aantal besmettingen in Haaglanden steeg met 352 en in de provincie Utrecht met 284.

Leiden ging donderdag door de grens van duizend besmettingen, als zeventiende gemeente in Nederland.

© ANP 2020
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi