Marokko: Bijna een derde van de ouderen durft niet naar het ziekenhuis

marokko
0
4 okt '20
Meer dan drie op de tien ouderen in Marokko die medisch onderzoek nodig hebben willen geen ziekenhuizen bezoeken uit angst voor het coronavirus

Dat meldt het Marokkaanse bureau voor de statistiek HCP. Uit het rapport blijkt dat ruim 40% van de ouderen in Marokko medische controles nodig hadden gedurende de landelijke lockdown in het tweede kwartaal van dit jaar.

Zo'n 44% van die senioren ging niet naar de dokter, 30% daarvan was te bang om het coronavirus op te lopen, 26% deed dat uit financiële overwegingen en 21% had geen vervoer. HCP maakte de cijfers op 1 oktober bekend ter gelegenheid van Internationale Ouderendag.

Marokko telt momenteel meer dan 4,1 miljoen inwoners van 60 jaar en ouder. Een van de grootste uitdagingen waarmee dit deel van de bevolking wordt geconfronteerd zijn chronische ziekten.

De studie was bedoeld om te onderzoeken met welke fysieke en psychologische gezondheidsrisico's Marokkaanse ouderen te maken kregen gedurende de landelijke lockdown. Het rapport werpt ook licht op de verschillende uitdagingen waar ouderen in Marokko mee te maken krijgen gedurende de gedeeltelijke opheffing van de lockdown, waaronder armoede, eenzaamheid en discriminatie.

Volgens HCP lijdt meer dan 63% van de Marokkaanse ouderen, oftewel zo'n 2,6 miljoen mensen, aan een chronische ziekte. Door de reeds bestaande gezondheidsproblemen lopen ze het grootste risico bij besmetting met het longvirus COVID-19.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
onderzoek
hcp
statistiek
internationale ouderendag
senioren
lockdown
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?