Trump mogelijk maandag ontslagen uit ziekenhuis

buitenland
1
4 okt '20
De Amerikaanse president Donald Trump, die met Covid-19 is opgenomen in het militair ziekenhuis Walter Reed, wordt maandag mogelijk ontslagen uit het ziekenhuis als zijn toestand verder blijft verbeteren.

Dat zei arts Brian Garibaldi op een persconferentie over de gezondheidstoestand van de president. Trump heeft geen koorts en ademhalingsklachten meer, en zijn vitale functies zijn stabiel, aldus een andere arts, Sean Dooley.

De persconferentie werd geopend door Trumps lijfarts Sean Conley, die zei dat Trumps toestand vooruitgaat. Volgens de lijfarts is er sprake van "ups en downs" in het ziekteverloop bij Trump.

Tweemaal doken de zuurstofwaarden in diens bloed omlaag. Dat gebeurde op vrijdag en op zaterdag. Ook had de president vrijdag hoge koorts. Het artsenteam raadde toen aan om Trump extra zuurstof te geven.

Hij heeft zaterdagavond een tweede dosis van het antivirale middel remdesivir gekregen, en heeft geen last van bijwerkingen. De president wordt sinds zaterdag verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft.

© ANP 2020
donald trump
verenigde staten
coronavirus
ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?