Marokko verbiedt 'vredesmars' van Rabat naar El Guerguerat

marokko
1
5 okt 19:16
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft geen toestemming afgegeven voor de vredesmars

Dat meldt een bron bij het ministerie aan nieuwsdienst Yabiladi. Op sociale netwerken werd opgeroepen deel te nemen aan de 'vredesmars' op 16 oktober die is bedoeld om de banden van Rabat met El Guerguerate te versterken.

Volgens het ministerie is er formeel niks bekend over een 'vredesmars' en zullen autoriteiten daar ook geen toestemming voor verlenen.

De oproepen voor de mars begonnen eind vorige week als reactie op de recente aankondiging van het Polisario-front. Separatisten dreigden eind september om de grensovergang tussen Marokko en Mauritanië te blokkeren.

De Polisario-separatisten zouden van plan zijn met een konvooi aan passagiersbussen af te reizen naar El Guerguerate, een klein dorpje in het uiterste zuidwesten van de Marokkaanse Sahara, 11 km van de grens met Mauritanië. Het dorpje dient als bufferzone tussen de twee landen. De separatisten planden een sit-in te houden met als doel de sluiting van de grens af te dwingen.

Polisario hekelt de relatie tussen Marokko en Mauritanië en gebruikt alle mogelijk methodes om de banden en economische bedrijvigheid tussen de twee landen te verslechteren.

De Verenigde Naties (VN) heeft Polisaro opgeroepen de grensovergang met rust te laten en het personen-, en goederenverkeer niet te hinderen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
rabat
el guerguerate
polisario
sahara
vredesmars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi