Israël verbiedt geldoverdracht naar familieleden van gevangenen en martelaren

buitenland
0
6 okt '20
Door het verbod kan de Palestijnse Autoriteit geen geldoverdrachten meer doen aan familieleden van gevangenen en nabestaanden van martelaren

De Israëlische Minister van Defensie Benny Gantz ondertekende dinsdag vier decreten om beslag te kunnen leggen op geld dat onlangs door de Palestijnse Autoriteit en verzetsgroep Hamas was overgemaakt aan families van Palestijnse gevangenen en martelaren.

"De decreten waren gericht op fondsen die door zowel Hamas als de Palestijnse Autoriteit werden overgemaakt aan Palestijnen die wegens terreuraanslagen gevangenisstraffen uitzitten in Israëlische gevangenissen, evenals aan familieleden van terroristen die tijdens de aanslagen zijn omgekomen", meldde de Israëlische Engelstalige krant The Jerusalem Post dinsdag.

Andere decreten waren onder meer het blokkeren van een geldoverdracht naar de moeder van de Palestijns Abdel-Rahman Shaloudi uit de wijk Silwan, die volgens de Israëlische autoriteiten werd gedood terwijl hij met zijn auto inreed op een Israëlische tramhalte in Oost-Jeruzalem.

Onder verwijzing naar het Israëlische ministerie van Defensie meldde de krant dat de betalingen deel uitmaken van de "systematische en georganiseerde activiteiten van terreurorganisaties" om "aanslagen te financieren en om gevangenen en hun families te belonen".

Het afgelopen jaar hebben de Israëlische autoriteiten hun optreden tegen Palestijnse banken geïntensiveerd om toezicht te houden op geldoverdrachten aan families van Palestijnse gevangenen. Vorige maand had Gantz vier andere decreten ondertekend met betrekking tot het in beslag nemen van fondsen die zijn toegewezen aan Hamas, de verzetsgroep die de Gazastrook regeert.

Begin september besloot Israël om stoffelijke resten van Palestijnen die zijn gedood in botsingen met Israëlische bezettingstroepen niet meer terug te geven aan de nabestaanden.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
israel
gevangenen
martelaren
geldoverdrachten
benny gantz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi