Minister Azerbeidzjan naar Genève voor wapenstilstandoverleg

buitenland
0
8 okt '20
De onderhandelingen in Genève over een staakt-het-vuren in de Nagorno-Karabach regio zullen alleen bijgewoond worden door Azerbeidzjan.

Armenië schuift niet aan tafel bij het gesprek, dat Rusland, Frankrijk en de VS donderdag organiseren naar aanleiding van het recent opgelaaide conflict over de betwiste regio.

Woensdag initieerde de zogeheten Minks-groep de geplande overleggen in Genève en Moskou. Deze groep van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) wordt voornamelijk gevormd door Frankrijk, Rusland en de VS.

Maar andere deelnemers zijn behalve de landen in conflict (Armenië en Azerbeidzjan): Duitsland, Finland, Italië, Turkije, Wit-Rusland en Zweden. De groep probeert al sinds 1994 een oplossing te vinden voor het conflict over de Nagorno-Karabach regio.

Donderdag spreekt Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken Jejhoen Bajramov met diplomaten van de drie voornaamste Minsk-landen. De Armeense minister van Buitenlandse Zaken Zohrab Mnatsakanian komt niet naar Genève, "omdat het onmogelijk is te onderhandelen terwijl militaire operaties voortgezet worden". Wel zal de Armeense minister maandag naar Moskou reizen, om met minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov te spreken.

Rusland heeft goede banden met Armenië en Azerbeidzjan. De minister van Defensie Sergei Sjoigoe sprak woensdagavond al met beide landen, maar maakte niets bekend over de inhoud van de gesprekken.

© MAROKKO.NL 2020
armenië
sergej lavrov
azerbeidzjan
frankrijk
rusland nagorno-karabach
genève
navo
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi