Spaanse regio's nemen meer maatregelen tegen verspreiding corona

buitenland
0
11 okt 17:27
De noordelijke Spaanse grensregio's Catalonië en Navarra komen met nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"We zullen offers moeten brengen", zei de Catalaanse minister van Volksgezondheid op de radio. In het 650.000 inwoners tellende Navarra, dat net als Catalonië grenst aan Frankrijk, moeten cafés en restaurants vanaf dinsdag om 22.00 uur de deuren sluiten.

Ook mogen ze minder klanten ontvangen. Dat laatste geldt ook voor bioscopen, theaters, bibliotheken en supermarkten. Bijeenkomsten met meer dan zes mensen worden verboden.

In Navarra zijn zaterdag 463 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. "Dit is een kritiek moment", zei de regionale leider Maria Chivite op een persconferentie. Ze sluit verdere maatregelen niet uit.

In kustregio Catalonië met Barcelona, waar zo'n 7,5 miljoen mensen wonen, worden bedrijven opgeroepen om medewerkers de komende 15 dagen thuis te laten werken. Ook vroeg minister van Volksgezondheid Josep Maria Argimon universiteiten om in die periode online les te geven.

Argimon zei dat zijn regio zonder maatregelen Madrid achterna kan gaan. De regio met de Spaanse hoofdstad behoort tot de grootste coronabrandhaarden in Europa.

© ANP 2020
barcelona
madrid
navarra
catalonië
spanje
coronamaatregelen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi