Marokko hervat werving personeel na onderbreking van 6 maanden

marokko
0
10 okt '20
Marokkaanse overheidsdiensten zijn weer begonnen met het aannemen van nieuw personeel.

De wervingscampagne werd gedurende de uitbraak van het coronavirus in Marokko tijdelijk opgeschort. De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani gaf overheden en openbare instellingen donderdag na de regeringswaard weer toestemming de wervingscampagnes te hervatten.

Overheden werden eind maart opgeroepen te stoppen met het aannemen van nieuw personeel. De opschorting was bedoeld om de kosten van de staatsbegroting tot een minimum te beperken om de economische uitdagingen als gevolg van de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden.

De bezuinigingsmaatregel stelde de regering ook in staat financiële middelen die oorspronkelijk waren bedoeld voor werving van personeel te gebruiken voor noodinvesteringen in de strijd tegen het longvirus COVID-19.

De opschorting zou volgens El Othmani aanvankelijk aanhouden tot begin 2021. El Othmani sloot destijds echter niet uit om "aan het einde van de crisis" de werving van nieuw personeel te hervatten.

De hervatting is bedoeld om ervoor te zorgen dat overheidsdiensten in Marokko kunnen worden voortgezet en niet komen te lijden als gevolg van personele onderbezetting. Het budget voor de werving van personeel wordt betaald uit de staatsbegroting van 2021.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
saad eddine el othmani
personeel
ambtenaren
vacatures
werving
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?