Israël verbiedt Palestijnen toegang tot olijfgaarden

buitenland
4
12 okt '20
Israël poogt met het toegangsverbod honderden hectares Palestijns land in beslag te nemen, aldus een PLO-functionaris

Israëlische autoriteiten hebben twintig militaire bevelen uitgevaardigd om te voorkomen dat Palestijnen de olijfgaarden en tuinden op de bezette Westelijke Jordaanoever kunnen betreden.

Walid Assaf, het hoofd van nationaal verzetscomité, vertelde maandag aan persbureau Anadolu dat Israëlische autoriteiten de besluiten hebben uitgevaardigd om te verhinderen dat Palestijnen hun eigen land betreden. Hij wees erop dat Israël op basis van deze beslissingen honderden hectaren Palestijnse grond gaat veroveren.

Hoewel Israëlische autoriteiten nog niet hebben gereageerd op de beweringen van de ambtenaar speelt de Joodse bezetter doorgaans de 'veiligheidskaart' als reden voor de vrijheidsbeperkende maatregelen.

Sinds de start van de olijvenoogst begin oktober hebben joodse kolonisten op verschillende plaatsen op de bezette Westelijke Jordaanoever aanvallen uitgevoerd op Palestijnse boeren.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft lokale functionarissen gevraagd toestemming te gegeven voor de bouw van nog eens 5.000 nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldde TV7 Israel News eind september.

In de afgelopen weken hebben Israëlische kolonistenleiders geprotesteerd tegen het feit dat Netanyahu er niet in slaagde de lokale raad ertoe aan te zetten de nederzettingenprojecten goed te keuren. De Israëlische NGO Peace Now zei dat de Israëlische regering de bouw van 3.412 nederzettingen in Oost-Jeruzalem heeft goedgekeurd.

Volgens de groep wonen meer dan 428.000 kolonisten in 132 nederzettingen en 124 willekeurige buitenposten op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Israël bezette in 1967 de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
israel
westelijke jordaanoever
olijftuinen
olijfgaarden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi