Koning Mohammed VI: 15 miljard DH uit de staatsbegroting naar economisch herstelplan (video)

marokko
0
9 okt 21:34
Koning Mohammed VI sprak vrijdag vanuit het Koninklijk Paleis in Rabat de leden van het Parlement toe

De oprichting van het Mohammed VI-fonds, de veralgemening van ziektekostenverzekering en looncompensatie bij baanverlies waren de hoofdthema's van de koninklijke toespraak.

Volgens de vorst heeft de coronacrisis een reeks onevenwichtigheden en tekorten aan het licht gebracht en blijft het bewaken van de volksgezondheid de belangrijkste taak, evenals de inspanningen om de Marokkaanse economie nieuw leven in te blazen.

De koning kondigde een "ambitieus plan" aan om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Ook sprak de monarch over het voornemen om sociale voorzieningen zoals gezondheidszorg te veralgemeniseren.

De koning meldde dat een bedrag van 15 miljard DH (€1,3 miljard) uit de staatsbegroting wordt toegewezen aan het economische herstelplan 'Mohammed VI-fonds'.

Volgens Mohammed VI staat in dit stadium het economisch herstelplan bovenaan de prioriteiten. Het plan heeft tot doel sectoren te ondersteunen die zwaar zijn getroffen door de coronapandemie, met name kleine en middelgrote ondernemingen.

De koning benadrukte dat tot dusver zo'n 20.000 ondernemingen gebruik hebben gemaakt van kredieten die door de staat worden gedekt. Volgens de koning moeten dergelijke inspanningen worden voortgezet, of het nu gaat om de banksector of om MKB-bedrijven en hun beroepsverenigingen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mohammed vi
parlement
toespraak
coronavirus
herstelplan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi