Helft Noord-Afrikaanse jeugd wilt vaderland verlaten

marokko
211
14 okt 18:40
Bijna de helft van de jongeren uit de MENA-regio (Noord Afrika en het Midden-Oosten), waaronder Marokko, wil het land verlaten voor meer kansrijke bestemmingen.

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Dubaiaans PR-bureau ASDA'A BCW en gepubliceerd door Radio France Internationale.

Werkloosheid en corruptie blijken de voornaamste redenen die jongeren ertoe aanzetten het vaderland te willen verlaten. Naast Marokko kent ook Tunesië en Algerije een hoge emigratiewens onder jongeren, blijkt uit de enquête werd uitgevoerd onder 4.000 jongeren.

De emigratiewens is het hoogst in Libanon (77%), gevolgd door Libië (69%), Yemen (66%), Irak (65%) en Palestina (58%). Marokko staat met 46% op de tiende positie, gevolgd door Algerije (33%). Saoedi-Arabië en de Emiraten staan met respectievelijk 6% en 3% onderaan de lijst.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn populaire bestemmingen voor deze jongeren. Deze bestemmingen worden door de jongeren gezien als landen met de meeste werkkansen.

Frankrijk is nergens te bekennen in dit overzicht van 'droomlanden' maar blijft toch de favoriete bestemming van veel jonge Marokkanen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mena
emigratie
algerije
asda'a bcw
tunesie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi