'2021 wordt het jaar van de coronavaccins'

algemeen
0
16 okt 13:56
Het zal "heel moeilijk, vrijwel onmogelijk" worden om nog voor het einde van het jaar een vaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen, maar in de loop van volgend jaar komen "zeer waarschijnlijk" meerdere vaccins beschikbaar.

Dat heeft de directeur van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), Guido Rasi, vrijdag gezeg tegen de Italiaanse zender Sky TG24. "Het jaar van het vaccin zal 2021 zijn, en we hopen dat dit het jaar van vaccins zal zijn, meer dan één", vertelt Rasi.

Het EMA bestudeert momenteel twee potentiële vaccins. Dit zijn AZD1222 van AstraZeneca en de universiteit van Oxford, en BNT162b2 van de bedrijven BioNTech en Pfizer. In de loop van volgende week komt daar waarschijnlijk een derde kandidaat bij. Rasi heeft de naam daarvan niet bekendgemaakt.

Zo'n studie wordt een 'rolling review' genoemd. Daarbij kijkt het EMA mee met de onderzoekers naar de binnenkomende resultaten, nog voordat een officiële aanvraag is ingediend. Het EMA kan dan sneller een besluit over toelating nemen.

Het EMA gaat over de toelating van vaccins en geneesmiddelen tot de Europese markt. De organisatie is in Amsterdam gevestigd.

© ANP 2020
astrazeneca
vaccin
coronavirus
pfizer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi