Vier aanhoudingen na onthoofding in Parijse voorstad

buitenland
172
17 okt 2:09
Vier mensen, onder wie een minderjarige, zijn in de nacht vrijdag op zaterdag aangehouden na de onthoofding van een geschiedenisleraar op vrijdag in een voorstad van Parijs.

De arrestanten komen uit de familiekring van de dader die door de politie werd doodgeschoten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een gerechtelijke bron.

De Franse president Emmanuel Macron sprak vrijdagavond over een "islamitische terreuraanslag" bij zijn bezoek aan de voorstad Conflans Sainte Honorine waar de moord plaatsvond.

Het slachtoffer was een geschiedenisleraar die in lessen over vrijheid van meningsuiting karikaturen van de profeet Mohammed had laten zien. De dader is volgens Franse media een 18-jarige in Moskou geboren man.

"Een burger is vermoord omdat hij leraar was en vrijheid van meningsuiting doceerde", aldus Macron. "Het hele land staat achter alle leraren in het land". Macron kondigde aan dat Frankrijk "snel en met autoriteit" zal reageren.

De leraar werd op straat voor zijn school de keel afgesneden. Macron bracht een bezoek aan de plek van de moord en aan de school.

© ANP 2020
emmanuel macron
parijs
frankrijk
terrorisme
moskou
charlie hebdo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi