Eerste officiële bezoek delegatie Emiraten aan Israël

buitenland
0
20 okt '20
Voor het eerst is een delegatie uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in Israël aangekomen voor een officieel bezoek.

Een toestel met aan boord regeringsfunctionarissen uit de Emiraten landde dinsdag op het vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv. Het bezoek komt nadat de landen besloten de betrekkingen te normaliseren.

Eerder deze maand spraken de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen elkaar al in de Duitse hoofdstad Berlijn.

De delegatie zal tijdens het bezoek vanwege het coronavirus op de luchthaven blijven. Doel van het bezoek is de ondertekening van een overeenkomst waarin onder andere is vastgelegd dat er geen visumplicht meer zal zijn tussen de landen.

In de delegatie van de Emiraten zitten onder andere de minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Financiën.

De Emiraten en Bahrein waren afgelopen maanden de eerste Arabische landen in ongeveer een kwart eeuw die de banden met Israël hebben genormaliseerd. Eerder gingen ook Egypte (1979) en Jordanië (1994) al een diplomatieke relatie aan met Israël.

© ANP 2020
bahrein
arabisch schiereiland
emiraten
vae
jordanië
israël
tel aviv
david ben-gurion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi