Emiraten en Israël tekenen visumvrijstellingsovereenkomst

marokko
0
20 okt 13:05
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Israël gaan een overeenkomst ondertekenen voor de wederzijdse visumvrijstelling

Dat meldden diverse lokale media maandag. Het Israëlische KAN News-netwerk zei dat de deal dinsdag zal worden afgerond en merkt op dat de VAE het eerste Arabische land zal zijn die de visumplicht voor Israëlische staatsburgers opheft.

De overeenkomst zal worden ondertekend tijdens een ceremonie op de internationale luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv, die zal worden bijgewoond door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en een minister van de VAE.

Op 15 september ondertekenden de VAE en Bahrein de door de VS onderhandelde overeenkomsten om diplomatieke betrekkingen met Israël aan te knopen, te midden van krachtige veroordelingen van de Palestijnen.

De deals hebben een wijdverbreide veroordeling opgeleverd van Palestijnen, die zeggen dat de akkoorden hun rechten negeren en de Palestijnse zaak niet dienen.

De Palestijnen hebben de Golfovereenkomsten met Israël veroordeeld als "een steek in de rug" voor hun aspiraties om een ​​onafhankelijke staat op te richten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
emiraten
vae
israel
visumvrijstellingsovereenkomst
abraham akkoorden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi