Parijs: 2 gesluierde vrouwen neergestoken bij Eiffeltoren (video)

buitenland
62
20 okt 21:13
Twee Franse vrouwen van Algerijnse afkomst zijn zondagavond neergestoken op de Champ de Mars.

Volgens de Franse nieuwsdienst Liberation is minstens één verdachte aangehouden. Volgens de politie ging het "dispuut" over een hond die niet aangelijnd was een heeft de aanval "geen racistisch motief".

"De beschreven feiten deden zich zondagavond rond 20.00 uur voor nabij de Eiffeltoren", schrijft ook CheckNews nadat ze contact opnamen met de Parijse hulpdiensten. Deze bevestigden dat twee vrouwen met messteken met spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Slachtoffers Kenza en Amel liggen beiden nog in het ziekenhuis. Het jongste slachtoffer Amel werd "meerdere keren" gestoken en moest met spoed worden geopereerd in het ziekenhuis. Amel verkeert momenteel in stabiele toestand.

Kenza liep zes steekwonden op die haar longen scheurden. Ze wordt nog steeds behandeld maar verkeert buiten levensgevaar, meldden Franse media.

Kenza bevestigde dat de aanval het resultaat was van een ruzie over honden die niet aangelijnd waren. Wel gaf ze aan dat de daders voorafgaand aan de mesaanval racistische leuzen zouden hebben geroepen.

Volgens getuigen die werden aangehaald door de Franse kranten Le Monde en Liberation, noemden de aanvallers de Frans-Algerijnse vrouwen "vuile Arabieren" voordat ze hen neerstaken. Ook riepen ze "Dit is ons huis" en "Ga terug naar je land". De sluier van één van de moslima's werd gescheurd.

Het parket van Parijs geeft aan dat de verdachte nog steeds in politiehechtenis verkeert op verdenking van poging tot moord.

De aanval gebeurde slechts twee dagen nadat een extremist een leraar in Parijs had onthoofd omdat hij naar verluidt zijn leerlingen karikaturen van de profeet Mohammed (saws) had laten zien.

© MAROKKO.NL 2020
frankrijk
parijs
champ de mars
mesaanval
algerije
sluier
hong
aangelijnd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi