Postbedrijf Marokko gaat 'Marokkaanse' Citroën Ami inzetten bij postbezorging

marokko
0
20 okt 21:33
De Franse autofabrikant PSA Group en het nationale postbedrijf Barid Al-Maghrib hebben maandag een overeenkomst getekend om een ​​aangepaste versie van de 'Citroen AMI' te ontwikkelen.

Het postbedrijf gaat de elektrische auto van Citroën inzetten in het distributienetwerk voor postpakketten in heel Marokko. Citroën vervaardigt de 100% elektrische Citroën AMI in zijn fabriek in Kenitra, in de buurt van Rabat.

Volgens handelsminister Moulay Hafid Elalamy is het innovatieve voertuig de eerste stap voor de stedelijke elektrische mobiliteitsindustrie in Marokko. Hij voegde eraan toe dat de Citroen AMI deel uitmaakt van de visie van Marokko om een ​​industrie met een hoge toegevoegde waarde te ontwikkelen, geleid door de "principes van duurzame ontwikkeling".

Regionaal PSA Group-directeur Samir Cherfan zei dat het voertuig het resultaat is van de samenwerking tussen de Franse en Marokkaanse teams op het gebied van ontwerp, engineering, inkoop en productie.

Ook Barid Al-Maghrib-directeur Amin Benjelloun Touimi is blij met de nieuwe overeenkomst en de 225 elektrische voertuigen die het postbedrijf binnenkort in gebruik zal nemen.

Volgens Touimi past het voertuig binnen de ambities van het postbedrijf om de ecologische voetafdruk te verkleinen bij het streven naar schone en duurzame mobiliteit.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
postbedrijf
barid al-baghrib
psa group
citroën ami
moulay hafid elalamy
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi