Bolsonaro: Marokko is een strategische partner voor Brazilië

marokko
0
20 okt 21:51
Marokko een "essentiële leverancier" van grondstoffen voor de agrarische industrie in Brazilië

Dat zei de Braziliaanse president Jair Bolsonaro via een videoconferentie op het 'Economisch Forum Brazilië-Arabische Landen'. Bolsonaro herinnerde herinnerend daarbij aan de overeenkomst tussen het Koninkrijk en Brazilië die in 2019 werd ondertekend.

"Marokko, waarmee we een belangrijke politieke toenadering ervaren, vormt een strategische partner voor Brazilië en voor onze landbouw omdat Marokko een essentiële leverancier van meststoffen is", zei Bolsonaro.

Het Economisch Forum is georganiseerd door de Arabisch-Braziliaanse Kamer van Koophandel met als thema "De toekomst is nu" en heeft tot doel de commerciële en culturele relaties tussen Brazilië en de Arabische landen te bevorderen. Het evenement vindt plaatsvindt van 19 tot 22 oktober 2020.

Volgens de Braziliaanse president beleven de betrekkingen tussen Brazilië en de Arabische landen hun "beste historische moment". De kwaliteit van de politieke relaties stelt de landen in staat om nieuwe samenwerkingsgebieden te openen in strategische sectoren zoals wetenschap, technologie, innovatie en energie, benadrukte hij.

De samenwerking heeft positieve overloopeffecten gehad op ontwikkeling en investeringen, voegde Bolsonaro eraan toe daarmee verwijzend naar het momentum van Arabische investeringen in Brazilië.

De uitwisselingen werden zelfs tijdens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus geïntensiveerd met als doel de post-pandemische economische samenwerking aan te moedigen. Volgens het Braziliaanse staatshoofd zullen de economische hervormingen zijn land helpen meer investeringen aan te trekken.

De openingsceremonie vond online plaats vanwege beperkingen in verband met het coronavirus en werd gekenmerkt door de deelname van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en de secretaris-generaal van de Arabische Liga Ahmed Abou al-Gheït.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
brazilië
jair bolsonaro
agrarische industrie
meststoffen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi