Marokko vanaf volgend jaar producent en leverancier coronavaccin in Afrika

marokko
5
21 okt 19:22
Marokko zal vanaf volgend jaar het vaccin tegen het coronavirus produceren en leveren aan Afrikaanse landen.

Dat hebben koning Mohammed VI en de Chinese president Xi Jinping afgesproken tijdens telefonisch overleg vorige week, meldt dagblad Al Ahadath Al Magribiya woensdag.

In augustus tekende Marokko een overeenkomst met China National Biotec Group Limited (CNBG) om deel te nemen aan klinische proeven met één van de Chinese vaccinkandidaten.

De derde fase van de klinische proef met het Chinese vaccin is inmiddels zonder complicaties afgerond. In Chinese laboratoria zijn onderzoekers begonnen met evaluaties waarbij de effectiviteit en veiligheid van het vaccin zal worden bepaald.

Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid is begin deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de landelijke vaccinatiecampagne. De autoriteiten willen zo snel mogelijk beginnen met de grootschalige vaccinatie en streven er naar om binnen vier maanden 19 miljoen burgers te vaccineren.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers.

De regering heeft verschillende overeenkomsten getekend om er voor te zorgen dat voldoende eenheden van het vaccin voorradig zullen zijn.

Half september tekende zorgminister Khalid Ait Taleb een intentieverklaring om doses van een coronavaccin te kopen van de Russische farmaceutische groep R-Pharm.

Eind september werden overeenkomsten getekend met Chinese en Brits-Zweedse laboratoria om voorraden van de vaccins veilig te stellen zodra de klinische proeven zijn afgerond.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
china
vaccin
afrika
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi