Tweede verdachte aangehouden voor neersteken Franse moslima's

buitenland
4
22 okt '20
De politie in Parijs heeft dinsdag de tweede verdachte aangehouden voor haar vermeende betrokkenheid bij de steekpartij zondag.

Twee Franse vrouwen van Algerijnse komaf werden zondagavond neergestoken op de Champ de Mars, nabij de Eiffeltoren.

De Franse politie meldde vlak na het incident dat het "dispuut" zou gaan om een hond die niet aangelijnd zou zijn en zag "geen racistisch motief". Het parket van Parijs is nu van mening dat de aanval verband houdt met de religie of de herkomst van de twee slachtoffers.

Ook verklaringen van slachtoffers en ooggetuigen suggereren een racistisch motief. De twee verdachten zouden voorafgaand aan de mesaanval racistische leuzen hebben geroepen naar de twee gesluierde moslima's.

Volgens de klacht hebben de twee verdachten de twee vrouwen geslagen en gestoken waardoor één van de slachtoffers een geperforeerde long opliep. De tussenkomst van omstanders en straatverkopers stopte de aanval. Een eerste verdachte werd kort daarna aangehouden door de politie, de tweede werd dinsdag 20 oktober aangehouden.

De twee verdachten werden woensdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter met het oog op het openen van een gerechtelijk onderzoek, meldt de Franse nieuwsdienst Franceinfo.

© MAROKKO.NL 2020
frankrijk
parijs
champ de mars
mesaanval
algerije
sluier
moslimhaat
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi