Spaanse premier ziet veel meer coronagevallen

buitenland
0
23 okt '20
Spanje heeft veel meer coronagevallen dan de officiële cijfers doen vermoeden. Volgens premier Pedro Sánchez zijn het er meer dan 3 miljoen, ongeveer drie keer zoveel.

Hij verklaarde dat vrijdag in een televisietoespraak tot het Spaanse volk. Eerder deze week doorbrak het land in de officiële opgave de grens van een miljoen coronagevallen. Spanje wil een nieuwe lockdown voorkomen, maar de mobiliteit en het aantal samenkomsten moeten worden beperkt om het coronavirus onder controle te krijgen, aldus Sánchez.

Diverse Spaanse regio's drongen vrijdag bij de centrale regering aan op een nachtelijk uitgaansverbod. Donderdag kon de regering het daar niet over eens worden.

Uitgaansverbod
Het gaat om Castilië en Léon en Valencia. Spaanse regio's hebben een grote mate van autonomie maar beperking van de bewegingsvrijheid, zoals een avondklok, kan alleen de landelijke regering afkondigen.

Madrid is ook voorstander van een nachtelijk uitgaansverbod. Een voorstel daartoe werd echter ingetrokken omdat de regio's Madrid en Baskenland zich daar tegen verzetten.

Het land van 47 miljoen inwoners heeft al 15,5 miljoen tests uitgevoerd. Momenteel liggen er ruim 1960 patiënten in kritieke toestand in ziekenhuizen als gevolg van het virus. Volgens de autoriteiten zijn tot dusver ruim 34.500 mensen aan de gevolgen ervan overleden

© ANP 2020
spanje
madrid
pedro sánchez
castilië
valencia
coronavirus
besmettingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi