Spanje kondigt noodtoestand om corona af tot mei

buitenland
6
25 okt '20
De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondag een nieuwe noodtoestand afgekondigd in een poging de stijgende coronavirusinfecties te beteugelen.

Sánchez zei het parlement te vragen in te stemmen met verlenging van de op zondag ingevoerde noodtoestand gedurende zes maanden. Hij zei dat reizen tussen de regio's zal worden verboden onder de nieuwe noodtoestandregels.

De noodtoestand geeft regio's, die over hun eigen gezondheidsaangelegenheden beslissen, de bevoegdheid om strengere bewegingsbeperkingen op te leggen, waaronder een avondklok.

Uitgaansverboden
Ze kunnen ook bedrijven aan banden leggen en andere activiteiten beperken, zoals het samenkomen in groepen binnen en buiten het huis. Een groeiend aantal regio's deed een beroep op de regering om de maatregel uit te voeren om hen in staat te stellen uitgaansverboden op te leggen.

Spanje legde in het begin van de pandemie een van de zwaarste lockdowns op en versoepelde vervolgens de maatregelen tijdens de zomer. Maar net als veel andere Europese landen is het de afgelopen weken in een tweede golf geraakt en heeft het nu een van de hoogste aantallen besmettingen in West-Europa.

Het totale aantal gevallen is vrijdag gestegen tot 1.046.132, terwijl het dodental de 35.000 nadert.

© ANP 2020
spanje
pedro sánchez
coronamaatregelen
coronavirus
coronagolf
noodtoestand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi