Aantal Nederlandse coronabesmettingen loopt verder op

algemeen
0
26 okt 14:50
Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 10. 353 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Op zondag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.208 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 10.211 maar dat is bijgesteld.

Het dagcijfer van zondag geeft mogelijk een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag. Onbekend is hoeveel van de zondag gerapporteerde besmettingen eigenlijk bij de dagcijfers van zaterdag horen.

De cijfers van zaterdag waren incompleet door ict-problemen bij de GGD'en. Volgens het RIVM lijkt het probleem met de toelevering van cijfers inmiddels verholpen.

"Het is nog niet zeker of alle ontbrekende aantallen verwerkt zijn. We houden dus een kleine slag om de arm", zegt een woordvoerder van het instituut.

26 doden in 24 uur tijd
Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 26. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend waren 27 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 301.000 mensen in Nederland positief getest. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 65.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Rotterdam-Rijnmond liet de sterkste toename zien afgelopen etmaal van 1239 nieuwe positieve tests. Midden- en West-Brabant volgde met 949 nieuwe gevallen. De provincie Utrecht telde 851 positieve tests, Haaglanden 797 en Brabant-Zuidoost 712.

© ANP 2020
rivm
besmettingen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi