Marokkaans veldhospitaal Beiroet beëindigt hulpmissie

marokko
0
26 okt '20
De humanitaire hulpmissie van het militaire veldhospitaal van Marokko dat begin augustus naar Libanon afreisde komt ten einde

Volgens de hoofdarts ter plaatse kolonel-majoor Kacem Chagar heeft de missie haar doelstellingen behaald. Het noodhospitaal dat in opdracht van koning Mohammed VI in het rampgebied werd opgezet telde meer dan 150 personeelsleden, waaronder 45 artsen.

In de haven van de Libanese hoofdstad ontplofte begin augustus een opslagplaats waar jarenlang een grote hoeveelheid in beslag genomen ammoniumnitraat lag opgeslagen. Dat leidde tot grootschalige verwoestingen en veel slachtoffers.
De missie heeft meer dan 23.000 mensen geholpen, waaronder ruim 4.450 kinderen. Het ziekenhuis voerde 431 operaties en 6.433 aanvullende medische onderzoeken uit.

Het veldhospitaal maakte deel uit van de humanitaire hulp van Marokko aan Libanon. Het Noord-Afrikaanse land stuurde acht vluchten met (medische) hulpmiddelen naar het rampgebied.

Behalve voedingsmiddelen en medicijnen omvatte de lading ook medische apparatuur en middelen die kunnen worden gebruikt in de strijd tegen het coronavirus zoals mondkapjes, vizieren, beschermende kleding en desinfecterende middelen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
libanon
beiroet
veldhospitaal
explosie
haven
hulpmissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?