Luchthaven Qatar onderwerpt passagiers aan inwendig onderzoek na vondst vondeling

buitenland
48
26 okt 11:40
Meerdere vrouwen, waaronder 13 met de Australische nationaliteit, ondergingen verplicht een lichamelijk onderzoek op een vliegveld in Doha om te zien of ze onlangs bevallen waren.

Het incident gebeurde begin oktober nadat een pasgeboren baby op het toilet van de luchthaven werd gevonden, melden internationale persbureaus maandag.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne noemt het incident "verontrustend" en heeft de Qatarese overheid om opheldering gevraagd.

De baby werd op 2 oktober aangetroffen in een van de toiletten op de luchthaven. Vervolgens werden alle volwassen vrouwen uit een stilstaand vliegtuig van Qatar naar Sydney gehaald en gesommeerd mee te werken aan een inwendig onderzoek.

Om hoeveel vrouwen het precies gaat is niet bekend. De vrouwen werden naar verluidt opgedragen hun onderbroek uit te doen, waarna werd geïnspecteerd of ze onlangs bevallen waren.

Volgens de Qatarese autoriteiten waren de betrokken medewerkers "bezorgd over de gezondheid van de moeder" van de baby en wilden ze die zo snel mogelijk vinden, aldus een schriftelijke verklaring in handen van persbureau AP.

In de brief gaat het verder niet over een gedwongen onderzoek. De identiteit van de baby is maandag nog altijd onduidelijk, meldt de BBC. Het kind is opgevangen.

Buitenhuwelijkse seks is strafbaar in Qatar. Om vervolging te voorkomen verbergen vrouwen hun zwangerschap of laten ze hun pasgeboren baby achter.

© MAROKKO.NL 2020
qatar
doha
vliegveld
vondeling
zwanger
onderzoek
australië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi