Tienduizenden mensen in Bangladesh demonstreren tegen Frankrijk

buitenland
0
27 okt '20
Tienduizenden mensen hebben dinsdag meegedaan aan anti-Franse protesten in de hoofdstad van Bangladesh.

De betogers zijn boos over uitspraken van de Franse president Emanuel Macron, die zich de afgelopen dagen heeft afgezet tegen de islam en spotprenten van de profeet Mohammed (saws) verdedigde.

De grootste Islamitische politieke partij van het land, Islami Andolon Bangladesh (IAB), organiseerde de protestmars in Dhaka.

Volgens de politie deden zo'n 40.000 mensen mee. Honderden agenten hielden de betogers tegen voordat ze in de buurt van de Franse ambassade konden komen.

De demonstranten scandeerden "boycot Franse producten" en willen dat Macron gestraft wordt. Een functionaris van de partij IAB sprak de menigte toe en noemde de Franse leider een aanbidder van Satan. Hij zei ook dat de Franse ambassadeur het land uitgezet moet worden.

Verschillende landen in onder andere het Midden-Oosten hebben opgeroepen Franse producten in de ban te doen. Ze zijn boos over de opstelling van de Franse regering in de nasleep van de moord op leraar Samuel Paty, die werd onthoofd omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien.

Dit leidde ook tot een diplomatiek conflict tussen Macron en de Turkse president Erdogan.

© ANP 2020
recep tayyip erdoğan
turkije
bangladesh
emmanuel macron
frankrijk
demonstratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi