Frankrijk zet zich schrap voor nieuwe coronabeperkingen

buitenland
0
27 okt '20
Frankrijk zet zich schrap voor nieuwe beperkingen in de strijd tegen corona.

Volgens Franse media is zelfs niet meer uit te sluiten dat het land opnieuw op slot gaat, zoals tijdens de eerste golf, maar nu wel iets minder streng. Gesproken wordt over een maand vanaf donderdag.

De Franse president Macron houdt woensdag om 20.00 uur een live toespraak. Hoewel niet bekend is gemaakt waarover hij gaat spreken, verwachten waarnemers dat er in ieder geval forse en impopulaire maatregelen worden aangekondigd. Nu geldt al voor twee derde van het land een spertijd van 21.00 tot 06.00 uur.

In Frankrijk sterven honderden mensen per dag aan corona. De dagelijkse aantallen stijgen weer naar het niveau van maanden geleden.

Inmiddels is bij bijna 1,2 miljoen inwoners een besmetting vastgesteld. Voor de tweede achtereenvolgende dag moesten meer dan duizend personen met corona worden opgenomen.

De Franse premier Jean Castex waarschuwde dat er, als het zo doorgaat, over twee weken evenveel zieken op de intensive care liggen als tijdens de eerste piek. Er zou dan geen plek meer vrij zijn op de ic's, aldus een parlementariër over de uitlatingen van Castex achter gesloten deuren.

© ANP 2020
frankrijk
coronamaatregelen
coronavirus
jean castex
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi