Marokko: Meer dan 620.000 coronaboetes wegens niet dragen mondkapje

marokko
0
27 okt '20
Veiligheidsdiensten in Marokko hebben tussen 25 juli en 23 oktober 624.543 mensen gereprimeerd wegens het niet dragen van het mondkapje in openbare ruimtes.

Daarvan moesten zo'n 98.000 mensen voor de rechtbank verschijnen, meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

In een toespraak voor het Huis van Afgevaardigden vertelde minister-afgevaardigde Noureddine Boutayeb over de inspanningen van de Marokkaanse autoriteiten om de verspreiding van het longvirus COVID-19 te beteugelen.

Alle overtreders van de mondkapjesplicht hebben een geldboete opgelegd gekregen van 300 DH (€27), aldus de afgevaardigde van de binnenlandminister.

De regering heeft begin augustus het wetsvoorstel goedgekeurd die het mogelijk maakt overtreders een geldboete op te leggen.

Voorheen werden mondkapje-weigeraars gearresteerd en moesten ze voor de rechter verschijnen om de strafmaat te laten bepalen.

Het wetsvoorstel beoogde een effectievere uitvoering van de handhaving van de maatregelen tegen het coronavirus.

In het geval dat de overtreders de boete niet binnen 24 uur betalen, wordt het proces verbaal alsnog naar de officier van justitie gestuurd en riskeert men een gevangenisstraf van één tot drie maanden en alsnog een geldboete van 300 DH (€27) tot 1.300 DH (€120).

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronaboete
mondkapje
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?