Marokko beschikt in december over 10 miljoen coronavaccins

marokko
0
27 okt 22:52
Een batch van 10 miljoen doses van het Chinese vaccin tegen COVID-19 zal in december aan Marokko worden geleverd

Het vaccin wordt vervaardigd door het Chinese laboratorium Sinopharma nadat klinische proeven in Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Argentinië hebben aangetoond dat het vaccin effectief is en onschadelijk voor de gezondheid, meldt dagblad Al Ahdath Al Maghribiya.

Met de eerste lading van 10 miljoen eenheden kunnen vijf miljoen burgers worden behandeld. Voor de behandeling van één persoon wordt in 21 dagen tijd twee injecties toegediend.

De Marokkaanse regering heeft ook een overeenkomst bereikt met AstraZeneca voor de levering van 17 miljoen doses, met een optionele aankoopoptie van 3 miljoen doses. Het zorgministerie is momenteel in onderhandeling met andere laboratoria zoals Pfizer en Casina Pio om ​​voldoende hoeveelheid van het coronavaccin te bemachtigen.

Het zorgministerie is begin deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de landelijke vaccinatiecampagne. De autoriteiten willen zo snel mogelijk beginnen met de grootschalige vaccinatie en streven er naar om binnen vier maanden 19 miljoen burgers te vaccineren.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers. Hoewel de vaccinactie op vrijwillige basis zal geschieden zal het ministerie bewustmakingscampagnes voeren om de noodzaak van de vaccinatie te benadrukken.

Laboratoria
Maandag verzekerde zorgminister Khalid Ait Taleb in het Huis van Afgevaardigden dat het vaccin vóór 2021 beschikbaar zal zijn. De regering heeft verschillende overeenkomsten getekend om er voor te zorgen dat voldoende eenheden van het vaccin voorradig zullen zijn.

Half september tekende zorgminister Khalid Ait Taleb een intentieverklaring om doses van een coronavaccin te kopen van de Russische farmaceutische groep R-Pharm. Eind september werden overeenkomsten getekend met Chinese en Brits-Zweedse laboratoria om voorraden van de vaccins veilig te stellen zodra de klinische proeven zijn afgerond.

Marokko producent voor Afrika
Marokko zal vanaf volgend jaar november het vaccin tegen het coronavirus produceren en leveren aan Afrikaanse landen. Dat hebben koning Mohammed VI en de Chinese president Xi Jinping afgesproken tijdens telefonisch overleg eerder deze maand.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
vaccin
china
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi