Zambia opent consulaat in Laayoune

marokko
0
27 okt '20
Zambia is het het achtste land in minder dan een jaar tijd dat kiest voor diplomatieke vertegenwoordiging in de Marokkaanse Sahara.

De Republiek Zambia opende dinsdag een consulaat-generaal in Laâyoune. De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita woonde de inauguratieceremonie bij met Chalwe Lombe, de secretaris generaal voor de Zambiaanse buitenlandminister.

De opening van het consulaat komt slechts een paar dagen nadat Zambia haar ambassade in de Marokkaanse hoofdstad Rabat heeft ingehuldigd. De Zambiaanse minister van Buitenlandse Zaken Joseph Maanji zat zaterdag 24 oktober samen met Bourita de openingsceremonie voor.

De openingen van het consulaat en de ambassade weerspiegelen de vastberadenheid van Zambia en Marokko om hun samenwerking op alle gebieden te zien groeien.

Sinds eind vorig jaar ervaart het zuiden van Marokko een sterke diplomatieke dynamiek. In de afgelopen maanden hebben IvoorkustBurundiGabon, de ComorenCentraal-Afrikaanse Republiek en Sao Tome Principe diplomatieke vertegenwoordigingen geopend in de Zuid-Marokkaanse regio.

Afgelopen vrijdag openden de West-Afrikaanse landen Guinee-Bissau en Burkina Faso een consulaat-generaal in Dakhla en is het totaal aantal consulaten in de zuid-Marokkaanse stad opgelopen tot zes.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
laayoune
zambia
consulaat
sahara
nasser bourita
chalwe lombe
joseph maanji
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi