Ook Catalonië sluit grenzen vanwege coronacrisis

buitenland
0
29 okt 15:35
Catalonië sluit 15 dagen de grenzen met de rest van Spanje. Dat betekent dat reizen van of naar het gebied niet zomaar meer is toegestaan.

De autoriteiten in de welvarende kustregio hopen zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Catalaanse gezondheidsminister Alba Vergés waarschuwde dat ziekenhuizen in het gebied onder enorme druk staan.

In Catalonië, waar zich de metropool Barcelona bevindt, waren al strenge maatregelen genomen. Zo moesten horecazaken eerder deze maand de deuren sluiten. Die maatregel wordt nu met 15 dagen verlengd.

Catalanen krijgen ook binnen de regio te maken met reisbeperkingen. Ze mogen in weekenden ook hun gemeenten niet meer uit.

Andere Spaanse gebieden besloten onlangs al de grenzen te sluiten in de aanloop naar feestdag Allerheiligen. Het gaat volgens Spaanse media om Madrid, Asturië, Aragón, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Cantabrië, Baskenland, Murcia, Navarra, La Rioja en Andalusië. De regio's hebben de bevoegdheid om dergelijke verregaande maatregelen te nemen omdat de noodtoestand is afgekondigd.

De Spaanse regering wil die zogeheten 'staat van alarm' verlengen tot mei 2021. "De regering beseft zich dat burgers moe zijn na maandenlange inspanningen en offers", beklemtoonde landelijk minister van Volksgezondheid Salvador Illa in het parlement. "Maar dit is niet de tijd om maatregelen te versoepelen. Er komen erg zware weken en maanden aan."

© MAROKKO.NL 2020
spanje
catalonie
barcelona
lockdown
coronamaatregelen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi