Aantal nieuwe besmettingen in Nederland lijkt af te nemen

algemeen
0
29 okt 15:38
Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt wat af te nemen.

Het RIVM meldde donderdag 10.280 positieve coronatests in het afgelopen etmaal. Dit is echter is inclusief de aantallen die woensdag ontbraken door een technische storing. Hoeveel dit er precies waren is onbekend.

Woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 8118 positieve tests. Dit cijfer was lager door een ict-storing, waardoor de gegevens niet compleet waren.

Het gemiddeld aantal besmettingen van woensdag en donderdag komt uit op 9200. In de drie voorgaande dagen meldde het RIVM iets meer dan 10.000 besmettingen.

Het aantal sterfgevallen kwam afgelopen etmaal uit op 62. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 54 sterfgevallen gemeld.

In de afgelopen zeven dagen zijn in Nederland in totaal bijna 68.000 positieve tests geregistreerd. Over de week ervoor meldde het RIVM ruim 58.000 nieuwe gevallen. Dat betekent dat er sinds het begin van de uitbraak meer dan 330.000 mensen in Nederland positief zijn getest.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond registreerde 1159 positieve tests. Utrecht noteerde 1079 gevallen, gevolgd door Midden- en West-Brabant (827). Regio Haaglanden telde 805 nieuwe besmettingen en Brabant-Zuidoost 752.

© ANP 2020
rivm
besmettingen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi