'Behandeling mocromaffia proces vanaf begin 2021 niet reëel'

algemeen
0
29 okt 13:14
Het is absoluut niet reëel dat de rechtbank Amsterdam het megaproces Marengo - over meerdere liquidaties en pogingen daartoe - vanaf februari volgend jaar inhoudelijk gaat behandelen.

Die mening is meerdere advocaten van de in totaal zeventien verdachten toegedaan. Hoofdverdachte in deze zaak is de vorig jaar in Dubai gearresteerde Ridouan Taghi.

"Er is nog geen einddossier, er is nog geen vervangende rechter-commissaris, het is onbekend wanneer Saïd R. aan Nederland wordt uitgeleverd, er zijn nog 43 getuigen die gehoord moeten worden, van wie er een aantal in het buitenland verblijven", somde de advocaat van Walid M. een aantal van de problemen op.

Een rechter-commissaris heeft zich onlangs teruggetrokken, na onenigheid met enkele advocaten van verdachten in het proces. Het is nog niet duidelijk of en door wie zij vervangen gaat worden, of dat ze mogelijk toch weer terugkomt - een suggestie die door andere advocaten is gedaan.

Voorbereidende fase
Saïd R. werd begin dit jaar in Colombia gearresteerd. Het is nog niet duidelijk wanneer hij naar Nederland wordt uitgeleverd, liet het Openbaar Ministerie al weten.

Het strafproces Marengo is momenteel nog in de voorbereidende fase. Deze en volgende week vindt de inmiddels dertiende reeks pro-formazittingen plaats. Woensdag liet de rechtbank weten te streven naar een inhoudelijke behandeling vanaf februari volgend jaar. Hoe lang de zaak zal gaan duren, en wanneer uitspraak kan worden gedaan, is totaal ongewis.

© ANP 2020
marengo
mocromaffia
colombia
openbaar ministerie
dubai
ridouan taghi
advocaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi