Premier El Othmani smeekt Marokkanen thuis te blijven tijdens Eid al-Mawlid

marokko
0
29 okt 19:35
De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani heeft burgers gevraagd vooral niet te reizen tijdens de religieuze vieringen rondom Eid al-Mawlid

"Ik smeek jullie om thuis te blijven", zei El Othmani tijdens een interview met televisiezender 2M. De Regeringsleider legde de verklaring dinsdag af, enkele dagen voor de viering van Al-Mawlid.

Veel moslims over de hele wereld observeren Mawlid vandaag, 29 oktober, ter nagedachtenis aan de verjaardag van de profeet Mohammed  (saws).

El Othmani benadrukte dat het vermijden van reizen tussen Marokkaanse steden een belangrijke preventiemaatregel is tegen de verspreiding van het longvirus COVID-19.

Eld al-Mawlid is voor veel Marokkanen een gelegenheid om samen te komen, ook omdat deze samenvalt met een schoolvakantie van een week.

Het dringende verzoek van El Othmani lijkt een poging te zijn om herhaling van de fouten rondom de vieringen van het offerfeest Eid al-Adha te voorkomen, de religieuze feestdag vormde in mei een keerpunt in de epidemiologische situatie van het land.

In de weken na het offerfeest liepen overal in het land het aantal besmettingen met het coronavirus fors op waardoor de eerder ingevoerde versoepelingen moesten worden teruggedraaid.

In veel regio's in het land werden (gedeeltelijke) lockdowns ingevoerd om de verspreiding van het longvirus te beteugelen te midden van de hervatting van de commerciële bedrijvigheid in het land.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
eid al-mawlid nabawi
saad eddine el othmani
coronavirus
coronamaatregelen
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi