Aanvaller Avignon geen moslim maar 'verwarde' extreemrechtse christen (video)

buitenland
29
29 okt 21:02
De 33-jarige gewapende man die donderdagochtend in Avignon werd doodgeschoten door de Franse politie had vlak daarvoor een Noord-Afrikaanse winkelier bedreigd

Getuigen melden dat de gewapende man riep dat hij lid was van 'Generation Identity', een extreemrechtse christelijke organisatie. Ook zou hij de nazigroet hebben gebracht, melden meerdere Franse media waaronder Le Monde en Charante Libre.

Eerder meldden diverse media dat de man "Allahu akbar" zou hebben geroepen. De Franse politie zegt dat dat niet klopt maar dat de man "onsamenhangende" opmerkingen zou hebben gemaakt. Het zou gaan om een "verwarde man".

"Hij riep nooit Allah Akbar. Hij was niet gewapend met een mes. De man komt oorspronkelijk uit Arles, woonde in Avignon en heeft niets te maken met de islamitische religie.", aldus de officier van justitie Philippe Guémas vanochtend tegenover de Franse pers.

De politie werd rond 11 uur 's ochtends gebeld door een voorbijganger die meldde dat een gewapende man mensen bedreigde. De man werd later doodgeschoten door zwaarbewapende agenten van de BAC-brigade (Anti criminaliteit brigade).

"De politie vroeg de man zijn pistool te laten vallen, maar hij gaf geen gehoor. De politie gebruikte eerst een flitsgranaat, maar dit had geen effect op hem. De man bleef ondanks waarschuwingen, met het wapen in de hand, naar de agenten oprukken", aldus Guémas.

"Toen de man een paar meter van hen verwijderd was, opende de politie het vuur.", voegde hij toe. Naar verluidt werden ten minste zeven of acht schoten afgevuurd.

Het incident vond plaats in de buurt van een psychiatrisch ziekenhuis en zou "niet religieus van aard" zijn geweest, aldus de Franse politie.

Het voorval gebeurde vóór de terreuraanval in het eveneens Zuid-Franse Nice, waarbij vandaag een vermeende terrorist meerdere mensen vermoordde.

© MAROKKO.NL 2020
frankrijk
avignon
extreemrechts
generation identity
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi