Doden en gewonden door aardbeving Egeïsche Zee

buitenland
0
30 okt 16:53
Zeker zes mensen zijn in de West-Turkse kustplaats Izmir om het leven gekomen door een aardbeving in de Egeïsche Zee, vrijdag aan het begin van de middag.

Ruim tweehonderd anderen raakten gewond, aldus de Turkse Autoriteit voor Rampen- en Noodhulpdiensten (AFAD). Er zouden nog mensen onder het puin liggen.

Op het Griekse eiland Samos kwamen twee tieners om het leven toen ze onder een instortende muur terechtkwamen, aldus de hulpdiensten. Volgens de burgemeester van Izmir bezweken in de stad zeker twintig panden. De gouverneur van de provincie Izmir meldde dat zeker zeventig mensen uit het puin zijn gehaald.

Volgens de Turkse autoriteiten had de beving een kracht van 6.6. Het epicentrum lag in de Egeïsche Zee voor Izmir en ten noorden van het Griekse eiland Samos. Volgens de AFAD volgden na de beving negentien naschokken.

Kleine tsunami
De Turkse televisie toonde beelden van ingestorte appartementsgebouwen en stofwolken boven de stad Izmir. Mensen waren in paniek de straat opgerend. Telefoonverkeer was niet mogelijk.

In Griekenland werd vooral het eiland Samos getroffen, waar er meldingen zijn van schade aan gebouwen. Het kustplaatsje Vathy werd overspoeld door een kleine tsunami. Griekse televisiestations toonden de overstroomde kustpromenade, waar het water auto's wegspoelde.

De Griekse burgerbescherming deelde de eilandbewoners in een sms mee dat zij in de open lucht en uit de buurt van gebouwen moeten blijven.

Overstroomde steegjes waren ook te zien uit het Turkse district Seferihisar. Volgens de berichten was er daar ook een kleine tsunami geweest.

© ANP 2020
turkije
izmir
griekenland
vathy
seferihisar
egeïsche zee
samos
aardbeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi