Ministers roepen scholen op stil te staan bij moord op Paty

algemeen
0
30 okt '20
Het kabinet roept scholen en leraren op maandag - net als in Frankrijk - stil te staan bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty.

Onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven hebben dat in een brief gevraagd aan vakbonden en koepelorganisaties.

"Op welke manier dan ook het beste past, laten we ons solidair tonen. ". Hun Franse ambtgenoot heeft Slob en Van Engelshoven gevraagd ook stil te staan bij de moord op Paty. Hij werd op 16 oktober onthoofd door een 18-jarige Tsjetsjeense extremist.

Paty had in zijn klas spotprenten van de profeet Mohammed (saws) gebruikt in een les over vrijheid van meningsuiting. De dader werd na zijn terreurdaad doodgeschoten.

"We vragen iedereen in het onderwijs maandag stil te staan bij het belang van de vrijheid van meningsuiting", schrijven de bewindslieden aan onder meer AOb, CNV, VSNU, PO-Raad en VO-Raad.

De vlag kan halfstok, leraren kunnen met elkaar en/of met leerlingen in gesprek gaan of er kan een minuut stilte worden gehouden, stellen de ministers voor.

© ANP 2020
ingrid van engelshoven
onderwijs
frankrijk
samuel paty
tsjetsjenië
profeet
arie slob
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi