Proces tegen verdachten bloedbad Charlie Hebdo opgeschort

buitenland
69
1 nov '20
Het proces in Parijs tegen veertien verdachten die medeplichtig zouden zijn aan de aanslagen op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo en een joodse supermarkt in 2015 is opgeschort tot en met dinsdag 3 november

De hoofdverdachte is positief getest op het coronavirus en moet zeven dagen in isolatie. Het proces werd woensdag al stilgelegd omdat de man begon over te geven.

De verdachte werd teruggestuurd naar de gevangenis waar hij een arts bezocht. De dag daarop werd de zitting voortgezet. "Omdat de symptomen afgelopen woensdag zijn verschenen wordt de hoorzitting tot en met dinsdag geschorst", heeft de rechtbank in een mail aan de betrokken advocaten laten weten.
De andere verdachten moeten worden getest en de hervatting van het proces zal volgens de rechtbank afhangen van de resultaten van die tests en gezondheidstoestand van de beklaagden. De rechtbankpresident riep iedereen op de coronavoorschriften over het bewaren van voldoende afstand en het dragen van mondkapjes te respecteren. "De pleidooien worden gedaan met een masker en dat moet correct gedragen worden."

Het weekblad Charlie Hebdo had spotprenten van de profeet Mohammed (saws) gepubliceerd. De drie daders zijn al dood en degenen die nu terechtstaan worden verdacht van zaken als lidmaatschap van een terreurorganisatie en het financieren van terrorisme. Er vielen destijds in totaal zeventien doden.

Het proces tegen de verdachten is ruim twee maanden geleden begonnen en er zijn al bijna 150 getuigen en experts aan het woord geweest.

© ANP 2020
frankrijk
parijs
charlie hebdo
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?