Burgemeesters pleiten voor landelijk messenverbod

algemeen
17
1 nov '20
Een ruime meerderheid van burgemeesters pleit voor een landelijk messenverbod voor jongeren.

Ruim 70 procent van de door de NOS ondervraagde burgemeesters is voorstander van een messenverbod. In een aantal gemeenten, waaronder sinds vorige week Zaanstad, geldt al een verbod op het dragen van gevaarlijke voorwerpen zoals messen en slagwapens. Maar de burgemeesters denken dat het duidelijker is om in het hele land één lijn te trekken, meldt de NOS op basis van een enquête die door 194 burgemeesters is ingevuld.

Van de ondervraagde burgemeesters is 22 procent voorstander van een verbod op het dragen van messen, 14 procent is voorstander van een verkoopverbod. Daarbij is 36 procent voor een messenverbod in combinatie met een verbod op het verkopen van messen.

Om het messenverbod in hun gemeente te kunnen handhaven, verwachten burgemeesters veel resultaat van kluisjescontroles op scholen. Bijna 80 procent van de burgemeesters die voorstander zijn van een verbod, ziet dat als een effectief middel. Daarnaast denkt 58 procent dat preventief fouilleren op straat helpt om het messenverbod te kunnen handhaven.

© ANP 2020
zaanstad
messenverbod
jongeren
burgemeesters
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi