Fox News: Trump wint in cruciale staat Florida

buitenland
28
4 nov '20
Zittend president Donald Trump heeft volgens Fox News de meeste kiezers in Florida achter zich gekregen, net als vier jaar geleden tegen Hillary Clinton.

Winst in de zuidoostelijke staat levert Trump 29 kiesmannen op. Alleen in Californië en Texas zijn meer kiesmannen te 'verdienen'.

Vooraf gold Florida als een van de voornaamste 'swing states', waarvan opiniepeilers niet durfden te voorspellen wie er zou winnen. Als de voorspelling van Fox klopt, is dat een grote opsteker voor Trump.

De nieuwszender wees Trump aan als winnaar toen 98 procent van de stemmen in de staat was geteld. Trump stond toen op 51,3 procent, Biden op 47,8 procent.

Florida wordt als cruciaal gezien voor de zittend president om herkozen te worden. Een kandidaat heeft 270 kiesmannen of meer nodig om de presidentsverkiezingen te winnen.

Bij de vorige presidentsverkiezingen was het verschil in Florida tussen Trump en Clinton kleiner dan waar het nu naar uitziet. Trump kwam in 2016 uit op 48,6 procent, zijn Democratische rivale op 47,4 procent. De overige stemmen gingen naar andere kandidaten.

© ANP 2020
verenigde staten
presidentsverkiezingen
hillary clinton
fox news
joe biden
florida
donald trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi