Aanhangers Biden ongerust na uitblijven blauwe golf

buitenland
28
4 nov '20
Onder de honderden aanhangers van Joe Biden die zich hebben verzameld bij het Witte Huis, lijkt de nervositeit toe te nemen.

Op grote schermen is te zien dat een blauwe golf tot dusver uitblijft. "We wilden Joe Biden en Kamala Harris komen steunen en hoopten op een feestje", zei een gepensioneerde ambtenaar. "Ik ben een beetje teleurgesteld in Florida, mijn thuisstaat."

De belangrijke zuidelijke staat gaat volgens Fox News naar Trump, die er ook al won in 2016. De 51-jarige vrouw erkende het spannend te vinden, maar zei ook dat ze nog steeds verwacht dat Biden nipt gaat winnen.

Ook andere aanhangers van Biden zijn er niet gerust op. "We voelen ons niet al te best", vatte een 22-jarige student de sfeer samen. Hij sprak de hoop uit dat Biden weer inloopt als stemmen worden geteld die per post zijn gestuurd. "Ik denk dat Biden het nog steeds voor elkaar kan krijgen."

De aanhangers van Biden verzamelden zich onder meer op de Black Lives Matter Plaza en het nabijgelegen McPherson Square. Tientallen agenten houden een oogje in het zeil. De hoofdstad staat bekend als een blauw bolwerk

Van grote spanning tussen politie en de menigte leek geen sprake te zijn. Aanhangers van president Donald Trump lieten zich nauwelijks zien.

© ANP 2020
verenigde staten
presidentsverkiezingen
black lives matter
mcpherson square
kamala harris
donald trump
joe biden
fox news
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi